Eesti ristsõnameister sihib Cambridge'i

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Jürgen Kisel
Joonas Jürgen Kisel Foto: Mihkel Maripuu

Kui paljud võivad öelda, et nad on milleski Eesti parimad? Ilmselt vähesed. Kui paljud võivad öelda, et nad on neli aastat järjest Eesti parimad? Ilmselt veel vähemad. Eesti parim ristsõnade lahendaja, vaid 18-aastane Joonas Jürgen Kisel on aga üks neist vähestest. Kuigi ristsõnaentusiastide ringkonnas peetakse teda imelapseks, on noormees oma saavutustest hoolimata rohkem kui tagasihoidlik.

4. veebruaril võitsite neljandat aastat järjest ristsõnade lahendamise Eesti meistrivõistlused. Mismoodi selline mõõduvõtt välja näeb?

Lahendada tuli kaheksa ristsõna, mis olid tasemelt üsna erinevad – mõne peale kulus vaid paar minutit. Oli näiteks tühjade ruutude kett, mis moodustas arvu 2017 kontuuri ja kuhu tuli kirjutada õiged sõnad. Osa lahendusest oli «araukaariaalpiinummelass», mis sisaldab kümmet sõna. Oli ka silpristsõna ehk igasse ruutu läheb tähe asemel silp, ning krüptogramm, kus tuli välja mõelda, millist tähte milline number tähistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles