Teenetemärgi saanud koolijuht: ma püüan inimesi mõista

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi saanud kauaaegne koolijuht Niina Sõtnik tunnistab, et ei oleks eales sellist tunnustust oodanud.

«Niina Sõtnik on ühe tugevama reaalkallakuga kooli, Tallinna Tõnismäe Reaalkooli, pikaajaline direktor. Ta on hinnatud koolijuht nii õpilaste, lapsevanemate kui ka kolleegide seas,» kirjeldatakse teda presidendi veebilehel.

Et teda koolis hinnatakse, näitab seegi, et ta on Tõnismäe reaalkooli juhtinud juba 24 aastat. «See on väga suur au minu jaoks,» ütles Sõtnik, kes ei osanud enda sõnul aimatagi, et teda nii kõrgelt võidakse tunnustada. 

Sõtnik oli täna hommikul kutsutud Postimehe otsestuudiosse, et rääkida viimastel päevadel kirgi kütnud teemast – mõne vene kooli plaanist taotleda valitsuselt keeleõppeks erandit. Vahetult enne tulekut helistas talle «Aktuaalse kaamera» ajakirjanik ja just temalt Sõtnik uudist kuulis. 

«Võib öelda, et ma olin juba mantlis ja kabinetist välja astumas ja siis ootamatult saingi teada sellisest suurest uudisest,» kirjeldas ta. Mis talle sellise kõrge tunnustuse tõi, ei osanud Sõtnik esialgu pakkudagi.

«Teate, see on raske küsimus. Ma arvan, et vist see töö, mida ma olen teinud,» ütles direktor. Ta lisas, et on kooli pikka aega juhtinud ja tema arvamist mööda läheb koolil hästi. «Ju seda on siis hinnatud.»

Mille eest tema koolidirektorina seisab? «Seda tuleks võib-olla teistelt küsida. Aga ma püüan kõiki asju inimestega arutada, ma püüan inimestest aru saada ja ma püüan teha nii, et kõik otsused, mis me vastu võtame, oleksid kollektiivsed. Ma tahan kõiki probleeme meeskonnaga arutada,» rääkis Sõtnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles