Super! Kontaveit ja Nuudi tõid paarismängus Eestile võidu Iisraeli üle (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond võitis kodusel võistkondlikul Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniiril Iisraeli mängudega 2:1 ja säilitas edasipääsulootuse. Otsustavas paarismängus alistasid Anett Kontaveit ja Maileen Nuudi 5:7, 7:5, 6:3 Julia Gluško ja Shelly Krolitzky. Esimeses üksikmängus oli Valeria Gorlats kaotanud 1:6, 5:7 Deniz Khazaniukile, ent teises kohtumises oli Kontaveit 6:4, 6:3 parem Gluškost ja viigistas seisu.

Enne matši:

Turniir toimub 8.-11. veebruaril vastavatud Tallinki tennisekeskuses Lasnamäel (Osmussaare 7) ja seal osalevad 14 riigi naiskonnad. D-gruppi kuuluva Eesti naiskonna esireket on maailma edetabelis 116. kohal olev Anett Kontaveit, lisaks valis kapten Märten Tamla koondisesse 18-aastase Valeria Gorlatsi (WTA 1067.) ning 16-aastased Maileen Nuudi ja Maria Lota Kauli.

Iisraeli naiskonna esinumber on Ukrainas sündinud 27-aastane Julia Gluško, kes kolis koos perega Iisraeli juba üheksa-aastaselt ja esindab just seda riiki. Maailma edetabelis asub Gluško praegu 193. real, kuid on mõned aastad tagasi olnud ka esisajas. Teda toetavad Tallinna turniiril Deniz Khazaniuk (WTA 249.), 18-aastane Maya Tahan (WTA 1212.) ja edetabelikohata 17-aastane Shelly Krolitzky. Maailmaliigasse ehk kaheksa parema naiskonna hulka on Iisrael jõudnud vaid korra, 2008. aastal, kui väljakul käis teiste seas naiskonna praegune kapten Tzipora Obziler.

Turniiril osaleb eri koondiste koosseisus hulk maailma esisajasse kuuluvaid naisi, kellest kõrgeimal kohal on maailma kümnes reket, äsjastel Austraalia lahtistel veerandfinaalis hilisemale võitjale Serena Williamsile alla jäänud ja mullu samal turniiril poolfinaali jõudnud britt Johanna Konta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles