Estonia kontserdimajas toimus Tartu rahu aastapäeva pidulik kontsert

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Estonia kontserdisaalis toimus täna õhtul rahulepingu sõlmimise 97. aastapäeva pidulikku kontserti, mis algas president Kersti Kaljulaidi ja välisminister Sven Mikseri kõnedega.

Välisministeerium, kaitsevägi ja Eesti meestelaulu selts korraldasid täna õhtul Estonia kontserdisaalis algusega kell 19.00 Tartu rahu 97. aastapäevale pühendatud piduliku kontserdi ja vastuvõtu.

Kontserdile olid kutsutud president, ministeeriumite, kaitseväe ja põhiseaduslike institutsioonide esindajad, riigikogu liikmed, diplomaatiline korpus ning erinevate eluvaldkondade tunnustatud esindajad. 

Üles astusid kaitseväe orkester, Tartu akadeemiline meeskoor, kaitseliidu torupilliansambel, Tartu poistekoor ja vokaalansambel Gram of Fun. 

Dirigendid olid Alo Ritsing, Kuno Kerge ning Peeter Saan.

Muu hulgas tuli ettekandele Michael Kameni «Reekviem sõdurile» ja Metsatölli «See on see maa» Tartu akadeemilise meeskoori ettekandes. Solist oli Atlan Karp. 

Välisminister Sven Mikser süütas täna hommikul Jaan Poska haual mälestuseks küünlad ning hiljem asetasid Mikser ja kaitseväe juhataja Riho Terras pärja Vabadussõja võidusamba jalamile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles