Video: tavatu tantsupidu käis pillimängu asemel lauludega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüd on selge, et lõbusaks tantsupeoks ei olegi pillimeest või bändi tarvis. Piisab soovist tantsida ja ringmänge mängida ning laulumeestest ja -naistest. Tartu tantsuklubi teemaõhtu «Tantsuks laulmine» kolmapäeval Tiigi seltsimaja saalis kujunes lõbusaks ja rahvarohkeks ilma ühegi pillihelita ega saanud pidama enne, kui saabunud oli sügav öö.

Tantsuklubi eestvedaja Triinu Nutt tänas idee pakkumise eest Kairi Leivot ja Kadri Giannakaina Laubet, tantsude saateks laulmise eest arhailise meestelaulu ansamblit Lüü-Türr, Jaan Sarve ja Lauri Õunapuud. Nad panid Triinu Nuti sõnul helilained nii võimsalt saalis võnkuma, et varmalt kaasa laulnud tantsijate nn segakoori laul kippus aeg-ajalt sumbuma valju meestelaulu sisse.

Algus oli vaiksem ja saal tühjem, nagu ka pärast südaööd, ning Ülle Paltser ja Kairi Leivo said teha huvilistega ring- ja laulumänge.

Kord kuus toimuvatest Tartu tantsuklubi õhtutest on järgmine kavas 22. veebruaril Lõuna-Eesti tantsudega, aga ikka nagu tavaliselt, pillimängu saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles