Ilmatark näeb tulevikku klaarimalt kui selgeltnägija

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T
T Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas Mäekülas elav ilmavaatleja Leo Rehela (82) oskab lugeda looduse märke, teha järeldusi ilma ja selle vingerpusside kohta. Omal ajal andis ilmahuvi talle «tuusiku» Siberisse, aga tänapäeval kummardatakse teda kui teadmameest.

Kui eelmisel sügisel pasundasid meediaväljaanded äärmiselt lumerohke ja pakaselise talve tulekust, jäi Leo Rehelale (pildil) pigem kahtlevaks. Ta ennustas vaheldusrikkust, lume vähesust ja soojakraade. Ta pani sellega täiesti täppi. Rohkem kui 50 000 lugejat võisid olla tema ettenägemisvõime tunnistajaks. On korduvalt olnud!

Ei, Leo Rehela ei ennusta kohvipaksu või kaartide pealt. Tema ilmaprognooside põhi on aastatega kogunenud tarkus, oskus lugeda looduse märke ja teha neist järeldusi. «Päris surmkindlalt ma pehme talve tulekut väita ei saanud, kuid üldine suundumus on ilma soojenemisele,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles