Video: Indoneesia loomaaias nuruvad nälginud karud külastajatelt süüa

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneedias asuv Bandungi loomaaed on loomakaitsjate sõnul kohutav koht. Seda loomaaeda on varemgi kritiseeritud ja nüüd on loomaaed tõusnud taas aktivistide huviorbiiti.

Aktivistid on korduvalt käinud Bandungi loomaaias loomi filmimas. Näiteks filmiti elevante, sest Bandungi loomaaias hoitakse elevante ketis. Ka hirvede elamistingimused on selles loomaaias kohutavad ja neil esineb terviseprobleeme, kirjutab abc.net.au.

Eelmisel aastal suleti loomaaed mõneks ajaks pärast Sumatra elevandi Yani surma. Hiljem selgus, et Yani kehal oli palju verevalumeid ja tekkisid taas kahtlused, et loomaaiatöötajad ei kohtle loomi õigesti. 

Aktivistide andmetel lahkus loomaaia viimane veterinaar töölt 2015. aastal ja pärast seda pole uut veterinaari palgatud. Paljud loomad on Bandungi loomaias surnud seetõttu, et nad pole saanud vajalikku ravi või nende eest ei hoolitseta piisavalt.

Nüüd on internetis uuesti hakanud levima video, mis on tehtud Bandungi loomaaias eelmise aasta maikuus. Video peategelasteks on erakordselt kõhnad päikesekarud, kes justkui paluvad külastajatelt toitu. 

Reutersi andmetel palusid Indoneesia loomakaitsjad täna võimudel vabastada Bandungi loomaaiast päikesekarud. Ühenduse sõnul on loomade väärkohtlemine Indoneesia loomaaedades vägagi levinud. Loomaaia omanikud on aga kõik süüdistused tagasi lükanud.

«Täna hommikul käisid meil siin Riikliku Kaitseorganisatsiooni töötajad karusid kontrollimas. Nad pildistasid kõik 11 looma üles ja ütlesid, et nad kõik on hea tervise juures,» sõnas Bandungi loomaaia kommunikatsioonijuht Sudaryo.

Indoneesia suuruselt teine loomaaed on omale hüüdnimeks saanud aga «Surma loomaaed», sest eelmisel aastal suri seal väidetava väärkohtlemise tõttu rohkem kui 12 isendit.

Paljud reisiveebilehed, sealhulgas ka TripAdvisor, on täis kasutajate kriitikat Bandungi loomaaia kohta ja seda paika ei soovitata kellelgi külastada. Bandungi loomaaed on üks paljudest Indoneesia loomaaedadest, mida on süüdistatud loomade väärkohtlemises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles