Demineerijad viisid Ülemiste linnakust leitud miini linnast välja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemistes Keevise tänavalt leitud tankitõrjemiini tõttu evakueeriti täna päeval seitsmest ümbruskonna hoonest inimesed. Õhtul saadi miin kätte ning toimetati linnast välja.

Leiukoha ümber määrati 200 meetri ulatuses ohuala.

«Keevise tänav on tee-ehituse tõttu nagunii liikluseks suletud. Poolenisti on suletud ka Valukoja tänav. Seitsmest ümberkaudsest äri- ja kontorihoonetest on inimestel palutud lahkuda,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppel.

Ta lisas, et miin avastati trammitee ehitusega seotud kaevetööde käigus. «Seal on kaevatud kraav ja tankitõrjemiin on selle kraavi põhjas. Ohualaks on määratud 200 meetrit. Ja selle 200 meetri sisse jäävatest hoonetest palutakse inimestel lahkuda. Üks neist hoonetest on näiteks maksu- ja tolliameti oma,» lausus Koppel.

Ta selgitas, et kuna miin on kraavi põhjas kinni, siis päästjad sulatavad miini sealt veega välja ning demineerijad viivad selle linnast välja. Kohapeal ei hakata seda kahjutuks tegema. Kogu protsess võtab Koppeli sõnul omajagu aega ning seetõttu on sealkandis ilmselt õhtuni liikumispiirangud.

Õhtuks õnnestus miin ohutult kätte saada. 

«Otsustasime miini sündmuskohal mitte hävitada, sest leiukoha lähedalt möödub gaasitrass, mis miini plahvatamise korral oleks võinud kahjustada saada,» selgitas Põhja pommigrupi juht Raido Taalmann. «Peale seda, kui miin oli külmunud pinnasest välja saadud, tuvastati, et miin on täiesti transporditav ning viidi hävitamiseks linnast välja,» lisas Taalmann. 

Sündmus lõpetati ning tavapärane elukorraldus taastati kell 18.50, teatas Põhja päästekeskus.

Päästekeskus tuletas meelde, et leides lõhkekeha või seda meenutav ese, ei tohi viivitada ega püüda ise kindlaks teha, millega on tegu, vaid tuleb helistada kohe hädaabitelefonile 112 ning demineerijad tegelevad ohtliku esemega edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles