Arvamusfestivali klubi: lekkinud andmete avaldamine – avalikkuse huvi teenimine või omakohus? (1)

Georgi Beltadze
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. jaanuaril kell 19 toimub Mustas Puudlis Arvamusfestivali klubi esimene arutelu pealkirjaga «Lekkinud andmete avaldamine – avalikkuse huvi teenimine või omakohus?».

Arutelu koosneb tinglikult kolmest osast. Esmalt palutakse publikul mõelda neile varem jagatud kaasustele, milles andmete avaldamise vastuolud kerkivad. Nendeks on Edgar Savisaare süüdistusmaterjalide lekkimine, Tiit Ojasoo vägivalla ja lepitusmenetluse avalikuks saamine ning Edward Snowdeni poolt NSA andmete avaldamine.

Risto Berendson ja Heili Sepp arutlevad Sten Andreas Ehrlichi (SpeakSmart) juhtimisel, kas ja millal on uurimisasutustest lekkinud andmete avaldamine ühiskonnale kasulik, kuidas vältida süütute inimeste hukkamõistmist, kas meediakajastus on topeltkaristus, kas ja milliste andmete avaldamise eest peaks lekitajat või ajakirjanikku karistama ja teisi seotud küsimusi.

Arutelu lõpetab diskussioon publikuga, milles mõeldakse taaskord varem lahendatud kaasustele ning uuritakse, kas publik avaldaks lekkinud andmed olles ise ajakirjaniku kingades.

Arvamusfestival alustab jaanuarist kord kuus toimuvaid aruteluõhtuid päevakajalistel teemadel. Klubi toimub jaanuarist maini iga kuu kolmandal neljapäeval kell 19 kohvikus Must Puudel.

Vaata täpsemalt infot ürituse kohta siit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles