Galerii ja video. Muusikakooli remont pöörab tõrgete kiuste lõpusirgele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal paigaldati rekonstrueeritava Viljandi muusikakooli majale viimased uued aknad ning ehitajad lasid puhuritest esimese sooja ruumidesse. Kui kõik laabub, panevad lapsed 113 päeva pärast hoone taasavamise peol pillid hüüdma.

Ehkki pööningukorrusel ootavad veel mõned kergemat sorti konstruktsiooniga seinad ülesehitamist, on koolimaja tulevane ruumiplaan juba nähtav ning see sarnaneb varasemaga vaid väheses. Lisaks fassaadil ja katusel tehtule on paigaldatud evakuatsioonitrepid, lift ning hoovipoolne kaldtee liikumisraskustega inimestele. Peagi läheb lahti ruumide viimistlemine, akustiliste põrandate valamine ja taristu paikasättimine.

Olgugi et õppeasutus on loomult spetsiifiline ning seal tuleb tavakoolidega võrreldes pöörata rohkem tähelepanu akustikale ja helipidavusele, pole erilahendustega üle pingutatud. Nii lähevad kõige kõrgemad akustikanõuded ehk niinimetatud ruum-ruumis-printsiip käiku vaid löökpilliklassis. Lühidalt seletades tähendab see seda, et ruumis tekitataval helil ei lasta levida hoone põhikonstruktsioonideni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles