Palju kukkumisi ja nalja: liitlassõdurid otsisid suusatamisest liitlast

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses ameeriklaste talvelaager. Esimese asjana said liitlassõdurid suusatamise algõpetust. 

Et paljud asjaosalised nägid lund ja suusatamist esmakordselt, oli nalja ja lõõpimist omajagu. Kukkumised, mis sest, et kasutati pisikesi künkaid, olid pigem reegel kui erand. 

Scoutspataljoni väljaõppeohviter kapten Kaido Kivistik selgitas, et antud laagri puhul on ameeriklaste allüksusele mõeldud talvise õppemooduliga. "Kui tänasel päeval tegelesime suusatamise algõpetusega, siis järgmistel päevadel räägime ka muust olulisest sõduri talvises väljaõppes, olgu selleks riietumine, toitumine või külmakahjustuste vältimine ehk kõigest sellest, mis muudab ka Ameerika sõduri meie kliimas maksimaaselt efektiivseks," selgitas ta. "

Tegemist on samade sõduritega, kes saabusid eelmise aasta septembri alguses Eestisse teenima langevarjuhüppega Koigi murulennuväljale. Ameerika Ühendriikide 173. õhudessantbrigaad oli üks esimesi üksusi, kes NATO julgeolekumeetmeid toetava Ühendriikide operatsiooni Atlantic Resolve raames Eestisse saabus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles