Nipivideo: kuidas õigesti ilutulestikku lasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastavahetusel ei taha keegi ilutulestikku lastes ootamatult viga saada, mistõttu tasub joobes sõbra näpud pürotehnikast kindlasti eemal hoida. Lisaks on veel nii mõndagi, mida ilutulestikku lastes arvestada.

Enne ilutulestiku käitlemist tee kindlaks, et tootel ei oleks väliseid mehhaanilisi vigastusi. Ära kasuta seda, kui tekib kahtlus selle kvaliteedi osas. Kindlasti loe läbi toote kasutusjuhend ja käitu vastavalt sellele.

Kui valisid aastavahetuseks patarei, siis aseta see kõvale tasasele ja tulekindlale pinnale nii, et see ei saaks ümber kukkuda. Vajadusel toesta kivide, liiva, mulla või muu seesugusega. Patarei paber tuleb eemaldada vaid nii palju, et saaksite kätte süütenööri. Süüta süütenöör ja eemaldu kiiresti ohutusse kaugusse.

Kui toode pärast süütamist kuni kuue sekundi jooksul tööle ei hakka, võib sellele läheneda alles pärast 10-15 minuti möödumist.

Kodust ilutulestikku on näha julgelt paarisaja meetri kaugusele, mistõttu ei ole vajalik sellele nõnda lähedal seista - kaugemalt on vaade veel ilusamgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles