Embrich: tulemusest hoolimata on mul olümpiast head mälestused

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti aasta naissportlase valimisel Ksenija Balta ja Kelly Sildaru järel kolmanda koha saanud vehkleja Irina Embrich rääkis Postimehe erisaates oma karjääri jooksul võidetud medalitest ning Rio olümpiast.

«Minu jaoks oli võistlus suurepärane, ootasin seda väga ammu ning hoolimata kohast on mul väga head mälestused. Võistlus oli emotsionaalne ning huvitav. Minu jaoks oli olümpial osalemine väga tähtis. Sportlasena oli minu probleemiks see, et olin erinevatel tiitlivõistlustel medaleid võitnud, aga olümpial polnud osalenud,» rääkis Rios olümpiadebüüdi teinud vehkleja.

Karjääri jooksul suuri võite kogenud Embrich sõnas ka, et medalivõidud on teda rasketest hetkedest üle aidanud. «Hoian oma medaleid sahtlis. Medalid on ainult üks asi – nendega on seotud väga palju mälestusi. Tänu nendele mälestustele olen teinud väga tähtsaid otsuseid. Pärast karjääri lõppu võtan need medalid välja ja vaatan karjäärile tagasi.»

Pingelistel hetkedel ei pääse Embrich vehklemisest ka oma unenägudes. «Mõnikord vehklen ka unes. Eriti siis, kui on väga pingelised nädalad. Paar nädalat enne olümpiat oli selline periood. Vanasti, kui kaotasin medali, siis järgnevad paar nädalat olid väga rasked, sest tegin palju tööd, kuid tasu ei saanud. Tuleb mõelda, mis oli valesti, ning edasi liikuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles