Rasmus Mägi: peab tõdema, et enesepiinamine mulle meeldib

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist korda Eesti aasta sportlaseks valitud Rasmus Mägi avaldas eilses Postimehe erisaates, miks ta ikka ja jälle tagasi treeningsaali minna tahab.

«Peab tõdema, et enesepiinamine mulle meeldib. See on muidugi ohtlik tee, mida käia, ning selle lõksu ma pikas perspektiivis langeda ei taha. Ühel hetkel tuleb tippspordist ikkagi loobuda. Samas, mis mind hoiab selle ala juures, on need teadmised, mida ma enda kohta saan. Ei ole ainult numbrid stopperil või mida keegi kõrval ütleb. See on tihti väga metafüüsiline protsess. Treeningtunnid näivad tihti lõputud ning me otsime enda seest erinevaid asju. Kui need pakuvad huvi, siis lähen ikka treeningsaali tagasi,» lausus Mägi.

«Treeningsaal on minu jaoks läbi aegade olnud väga huvitav paik. Seal on tegelikult võimalik ka end kosutada, näiteks suvehooajal, mil treeningute intensiivsus pole nii suur. Mis puutub viimastesse kuudesse, siis need on väga kiired olnud. Olen püüdnud saavutada tavapärase treeningrutiini,» ütles Mägi.

«Ettevalmistuse käigus olen suurendanud pidevalt treeningute mahtu, et läbida staadionring väiksema ajaga. On perioode, kus ma ei treeni täieliku tippkiirusega, kuid samas mahud on suuremad. Treeningprotsess on selline teema, millest võib rääkima jäädagi,» jätkas ta.

Mis siis ikkagi treeningsaalis nii huvitavat on? «Mulle meeldib see tagasiside, mis ma treeningsaalist saan. Ma õpin erinevates situatsioonides, erinevatel päevadel enda kohta väga palju. See tekitab tunde, et tahan kohe järgmisel hommikul saali tagasi minna. Kui me räägime Tartust, siis meil on seal selline spordihoone, kus harrastatakse väga paljusid erinevaid spordialasid. Aeg-ajalt on endal huvitav vaadata näiteks korvpalli.»

Milliseid spordialasid peale kergejõustiku veel Mägile harrastada meeldib, vaata juba videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles