Galerii ja video: jõuluvanad möllasid lainetes

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühel surfarite sõpruskonnal on omapärane jõululaupäeva traditsioon: tullakse kokku, tõmmatakse jõuluvanakostüümid selga ja kui ilm vähegi lubab, minnakse merelainetesse lustima.

Viimsisse Püünsi surfiranda oli kogunenud paarkümmend surfarit, kellest kümmekond oli selga tõmmanud jõuluvanakostüümi. Kuna ilm oli surfamiseks sobiv, siis mindi vette ja tehti uhkeid õhulende.

Traditsiooni algataja Indrek Raspel sai inspiratsiooni jõulusurfamiseks välismaalt ning jõuluvanakostüümis surfarid on Püünsi rannas juba kolmandat aastat. Raspel küll nentis, et rahvast oli tänavu veidi nadilt, aga samas võib selle ka jõululaupäeva arvele panna.

Kui Raspel omal ajal idee välja käis võeti see vastu positiivselt. «Rahvas käib sõitmas, aga veel rohkem käib vaatamas,» märkis Raspel.

Jõuluvanakostüümides lainetesse ronimine võib esmapilgul tunduda pisut märg elamus. Raspel nentis tõsiasja, et surfari jaoks on märg olemine üsna tavapärane nähtus. Kui huvi püsib, siis traditsiooniga ka jätkatakse. «Kui vald (toim - Viimsi vald) tuleb vastu, teeme siia ka ametliku surfikoha,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles