Zürichi mošee juures tulistanu leiti surnult (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zürichi kesklinnas eile kolme inimest tulistanud mees leiti sündmuspaiga lähedalt surnuna, kirjutas BBC. 

Zürichi kesklinnas mošee lähistel toimunud tulistamises sai esmaspäeval viga kolm inimest, teatas Šveitsi politsei, kohaliku meedia teatel toimus tulistamine linna raudteejaama lähistel.

Šveitsi meedia sõnul põgenes arvatav tulistaja esialgu sündmuskohalt. Hiljem leiti ta sündmuspaiga lähistelt, mõnesaja meetri kauguselt surnuna.

Šveitsi politsei teatas teisipäeval, et peatab Zürichis moslemi palvemajas tule avanud ja kolme inimest haavanud inimese otsingud, sest sündmuspaiga lähedalt leiti surnukeha. «Kuriteopaiga lähedalt surnuna leitud inimest võib seostada kuriteoga,» kinnitas politsei.

Politsei tegi kindlaks, et arvatav tulistaja oli 24-aastane Ghana päritolu Šveitsi kodanik, kes oli tagaotsitav varasemalt toime pandud mõrva eest. Tulistaja leiti mõne tänava kauguselt silla alt koos relvaga, kirjutas BBC. Mehel oli relvaluba.

Politsei teatel ei olnud kurjategijal sidemeid ei terroristlike ühenduste ega paremäärmuslike rühmitustega ning siiani pole teada, miks ta valis oma sihtmärgiks just mošee. 

«Me ei tea motiividest midagi,» ütles politseiülem Christiane Lentjes Meili ajakirjanikele ja lisas, et tulistaja oli huvitatud okultismist,» kirjutas AFP. «Vastavad sümbolid leiti tema kodust.»

Eile toimunud tulistamises sai viga kolm inimest, 30-, 35- ja 56-aastane mees. Politsei teatel on nende seisund stabiilne.

Noormehe DNAd leiti pühapäeval Zürichi kirdeosas Schwamendingenis toimunud pussitamise sündmuskohalt, kus suri inimene.

Mees oli alaealisena süüdi mõistetud rünnakus ja mootorratta varastamises.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles