PÄEVAINTERVJUU Paraadi kommenteerimise pärast vallandatud päästja: nägin korralagedust, mida poleks pidanud olema (17)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Võib-olla ma jätaks mõned mittevenekeelsed sõnad ära, aga kommenteeriksin seda samamoodi,» rääkis Postimehe Päevaintervjuus paraadi kommenteerimise pärast vallandatud päästja Sergei Menkov. Nüüd nõuab ta koos jurist Andrei Vesterineniga endiselt tööandjalt kompensatsiooni ligi 100 000 euro ulatuses - sellise summa oleks ta saanud pensionile minekuni jäänud aja jooksul oma tollasel töökohal jätkates.

«Põhimõtteliselt ma sain aru, millised võivad selle tagajärjed olla.  Sellised pretsedendid on juba olnud, kui inimesi on vallandatud Facebooki pandud reportaažide pärast. Olin paraadil ja vaatasin, kuidas inimesed marsivad formatsioonis. Vaatasin seda korralagedust, mida rahvale näidati ja nägin inimeste näoilmest seda, mida nad toimuvast arvavad. Tahtsin seda videot näidata oma sõpradele, kes seda kunagi muidu ei näeks,» meenutas Menkov intsidenti, mis maksis talle tema töö.

«Sergei kommenteeris seda, mida ta nägi. Ei ole võimalik öelda, et ta seadis endale eesmärgi solvata või suhtuda halvustavalt paraadil osalejatesse. Päästeameti argumendid on täiesti valed. Sergei vallandamist ei argumenteeritud. Päästeametil õnnestus mingitel asjaoludel muuta Sergei mõned sõnad vene keelest eesti keelde tõlkides solvavaks muuta. Peale naeratuse ei kutsu need kommentaarid midagi esile,» sõnas Vesterein.

«Väga oluline on märkida, et päästeamet on välja öelnud, et keskmisele statistilisele inimesele on arusaadav, et tegemist oli solvangutega. Aga kes on keskmine statistiline inimene?» küsib Vesterein. «Tuleb välja, et ligi 29 aastat päästeametis teeninud inimene , kes paneb teiste inimeste nimel iga päev oma elu ohtu, vallandatakse selle pärast, et ta ütles välja oma arvamuse,» jätkas jurist

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles