Elis Aunaste: töötada koos sellise inimesega nagu Allan Oolo, on tegelikult võimatu!

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Staarkiropraktik Allan Oolo pidas 13. detsembril Olympic Park Casinos meeleolukat sünnipäevapidu ja esitles oma uhiuut raamatut nimega «Minu teekond», mille autoriks Elis Aunaste. 

Raamatu autor Elis Aunaste ja Dr Allan Oolo koos kaasa Vivikaga. 
Raamatu autor Elis Aunaste ja Dr Allan Oolo koos kaasa Vivikaga. Foto: Erlend Štaub

Dr Oolo korraldas Hiltonis suurejoonelise peo, mida väisas kodumaise staaritaeva absoluutne koorekiht. Elu24 uuris Allani raamatu kirjutanud Elis Aunastelt, kuidas sellisel kahel värvikal persoonil koostöö sujus. 

Elis: Töötada koos sellise inimesega nagu Allan Oolo on tegelikult võimatu... See oli väga pikaldane protsess, aga kirjastaja andis õnneks mulle selleks vabalt aega. Sain teha esimesed intervjuud juba üle aasta tagasi. Sain võtta ka pika pausi, et Allanit paremini tundma õppida ja siis jälle uued intervjuud teha ja...

See kõik, mis toimus kuni viimase hetkeni, see oli selline protsess, et sellest võiks kirjutada omaette raamatu. 

Foto: Erlend Štaub

Mis oli siis kõige kohutavam?

Elis: Allanil on üle inimvõimete piiri ulatuv töövõime. Ta suudab töötada nii kaua nagu mitte ükski teine inimene. Ja ma arvan, et ilma igasuguste abivahenditeta, suudab ta lihtsalt üleval püsida ja kogu aeg töötada. See on murettekitav kõigile teistele inimestele, sest tahaks ju mõnikord ka magada ja ka isiklikku elu elada. Viimased paar kuud, enne raamatu trükkiminekut, olid kõige suuremaks väljakutseks. 

Foto: Erlend Štaub

Kas vahetult enne trükkiminekut tuli välja võtta ka materjali, mis Allanile ei sobinud?

Elis: Jah, kahjuks küll. Allan tsenseeris väga palju, sest ta mõtles kogu aeg oma lastele ja ta on ka väga enesekriitline. Mina nägin ilusat meenutust aastate tagant ja elu suurimat armastuslugu, mida mõni naine võis kirjeldada, siis Allan leidis, et see ei sobi tema raamatusse. Kõige huvitavam on minu jaoks tegelikult see, mis sealt raamatust välja jäi.  

Raamatus saavad sõna ka Allan Oolo sõbrad üle kogu maailma. 

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles