Pealinlane käis Soomaal purjetamas

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Soomaal oli eile tuulevaikne, ei jätnud Tallinnast purjetama tulnud Urmas Randmäe jonni ja liikus edasi kondijõul.
Kuigi Soomaal oli eile tuulevaikne, ei jätnud Tallinnast purjetama tulnud Urmas Randmäe jonni ja liikus edasi kondijõul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soomaal käib viies aastaaeg tänavu juba viiendat korda. Jäätunud suurvee tõttu sõitsid eile Tallinnast kohale Airi Karu ja Urmas Randmäe, kes tulid kindla plaaniga teha midagi sellist, mida seal tõenäoliselt kunagi tehtud pole – purjetada.

«Soomaal? Purjelauaga? Selle peale ütleks, et tule taevas appi. Mis ma sinna metsa otsin? Aga et linnuke kirja saada, on isegi Pirita teel purjetatud,» kostis selle peale Mulgi uisumaratoni rajameister Koit Teder. 

Sellest, et Soomaal on suurvee asemel seekord suurjää, sai pealinnas elav paar teada esmaspäeval Facebooki vahendusel, kui kohalik turismiettevõtja Aivar Ruukel info välja hõikas. Airi Karu sõnul tulidki nad kohale puhtalt seetõttu, et nautida haruldast võimalust uisutada ja purjetada jäätunud luhal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles