Indoneesia maavärinas hukkus 52 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesiat raputanud maavärinast tekkinud purustused.
Indoneesiat raputanud maavärinast tekkinud purustused. Foto: Heri Juanda/AP/Scanpix

Indoneesia Sumatra saart täna raputanud maavärin magnituudiga 6,5 nõudis Acehi provintsis 52 inimelu ja vigastas veel sadu inimesi, ütlesid kohalikud ametnikud.

Kohaliku aja järgi kell 05.03 (Eesti aeg 00.03) aset leidnud maavärina kolle oli 10 kilomeetrit Acehi provintsis asuvast Reuleuet'st põhjas 17 kilomeetri sügavusel, teatas USA geoloogiateenistus (USGS). Maavärin toimus hetkel, mil paljud veel magasid või valmistusid hommikuseks palvuseks.

Tsunamihoiatust ei antud.

«Surma sai 52, raskelt viga 73 ja kergelt viga veel 200 inimest,» ütles riikliku päästeameti pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho. «Arvestades ulatuslikku hävingut on oodata nende arvude suurenemist,» lisas ta.

Ametnike sõnul on piirkonna ainus haigla vigastatute hulga tõttu ülekoormatud ning mitmed vigastatud toimetati naaberpiirkondades asuvatesse haiglatesse.

Maavärinat, mis purustas sadu mošeesid, elamuid ja poode, oli tunda pea kõikjal Acehis, ütles kohaliku meteoroloogiaameti juht Eridawati.

Sigli linnas põgenesid inimesed kodudest ja liikusid sisemaale ning Bireueni piirkonnas asunud ülikool on saanud kahjustada.

Eridawati sõnul järgnes maavärinale viis järeltõuget.

Juunis raputas Sumatra saare lääneosa maavärin samuti magnituudiga 6,5, kahjustades kümneid hooneid ja vigastades kaheksa inimest.

Indoneesia asub seismiliselt aktiivsel nn Vaikse ookeani tuleringil ning Sumatra ümbruses on maavärinad eriti sagedased.

2004. aasta detsembris hukkus Indoneesias ülitugeva maavärina järgses hiidlaines 170 000 inimest. Teistes India ookeani äärsetes riikides sai surma veel kümned tuhanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles