Vutt elab kodus murevabalt nagu papagoi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmandat aastat vutte kasvatav ärinaine Maarja Koivuoja (pildil) teab, et vähenõudlik lemmikloomapuuris elada armastav vutt on peagi kogu pere lemmik, kes ei vaja suurt hoolt ega palju süüa ja annab veel toidulauale väärtusliku munagi.

Viiendat aastat Koigi vallas Vaali külas elava JK-Light kaupluseketi omaniku Maarja Koivuoja peres kasvavad vutid kolmandat aastat. «Nad on nii vähenõudlikud linnud, et sobivad meie elektrita majapidamisse suurepäraselt. Kui kana vajab munemiseks lisavalgustust, siis vutt muneb ka hämaras,» ütles ta muigel sui.

Kuigi Koivuojadel kasvavad vutid ühes hoones koos pere teiste lindudega, kinnitab pereema Maarja, et vutti võib murevabalt pidada ka lemmiklooma eest kasvõi linnakorteris. «Vutid sobivad elama lemmikloomapuuri, nad on vähenõudlikud hoolduse suhtes, armastavad hämarust ja üksteise seltskonda, häälitsevad vahvasti, kuid isegi vähem ja vaiksemalt kui papagoid. Ja mis kõige tähtsam – annavad pea iga päev toidulauale ühe väga väärtusliku muna,» tutvustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles