Kunstnike loomemaja pakatab värvikirevusest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avab Paides Tallinna tänava ajaloolises puitmajas uksed Wittensteini loomemaja, kuhu peaks kogunema kunst ja kunstimeelsed. Värvikirevusest majakeses juba puudust ei tule.

Loomemaja üks eestvedajaid on Jaanus Saarelaht, kunstnikunimega S.RKA, tuntud ennekõike aerosoolvärvimeistrina. Just temale pakkus Ajakeskuse Wittenstein / Järvamaa muuseumi juhatuse liige Ants Hiiemaa kuuke tagasi Tallinna 13 maja, kus olid varem tegutsenud nii tavanditeenus kui Järvamaa puuetega inimeste koda. «Loomemaja tegemise laiem mõte on kujundada sellest kunsti- ja käsitöökeskus, mis koondaks siinseid loomeinimesi ja nende tööde näidiseid ning tegijate kontakte, ehk tegutseks ka nii-öelda infopunktina,» selgitas Saarelaht.

Ta lisas, et ega keegi täpselt ju tea, palju maakonnas üksiknokitsejaid kokku on. «Viimasel ajal olen iga päev avastanud, kuivõrd palju on meil huvitavate hobidega inimesi. Kas te näiteks teadsite, et Türil on naisterahvas, kes teeb mosaiigikunsti?» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles