Kesk-Aasiasse kadunud eestlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani üks väheseid, kui mitte ainus kõrgharidusega skulptuuriõppejõud Malle Tuisk oma päevinäinud väikses korteris Dušanbe äärelinnas. See-eest on korteris kõikjal ilusaid pilte, mille on joonistanud tema praegu Tallinnas elav tütar. Osa tütre joonistusi on kuhjas näha Malle klaveri peal. Nõukogude ajal ööbis selles korteris Malle kinnitusel palju eestlasi, kes käisid selles väga mägises vabariigis matkamas.
Tadžikistani üks väheseid, kui mitte ainus kõrgharidusega skulptuuriõppejõud Malle Tuisk oma päevinäinud väikses korteris Dušanbe äärelinnas. See-eest on korteris kõikjal ilusaid pilte, mille on joonistanud tema praegu Tallinnas elav tütar. Osa tütre joonistusi on kuhjas näha Malle klaveri peal. Nõukogude ajal ööbis selles korteris Malle kinnitusel palju eestlasi, kes käisid selles väga mägises vabariigis matkamas. Foto: Raigo Pajula

Ajakirjanik Jaanus Piirsalu ja fotograaf Raigo Pajula käisid Dušanbes, Biškekis ja Almatõs, et kohtuda seal elavate eestlastega. Kõigil neil on säilinud omamoodi side oma sünnimaa või vanemate kodumaaga.

Malle lugu – Raj Kapoori pärast Dušanbesse

«Kohutav! Viimane kord, kui Viljandisse sõitsin, ei näinud ma ühtegi lehma!» ütleb Malle Tuisk traagikast pakatava häälega. Tema jutu mõte on, et Eesti on ikka kõvasti muutunud sellest ajast, kui ta 1979. aastal kodumaalt 5000 kilomeetri kaugusele Tadžikistani pealinna Dušanbesse kolis. Siis oli veel kõik üks NSV Liit puha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles