Tänavust Rakvere kuuske liigutavad rattad

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile alustati Rakvere keskväljakul puitkonstruktsiooni kokku panemist. Spetsiaalselt Rakvere jõuluinstallatisooni jaoks Hiinas valmistatud valgustus peaks saabuma selle nädala jooksul.
Eile alustati Rakvere keskväljakul puitkonstruktsiooni kokku panemist. Spetsiaalselt Rakvere jõuluinstallatisooni jaoks Hiinas valmistatud valgustus peaks saabuma selle nädala jooksul. Foto: Meelis Meilbaum

Eile hommikul hakkasid Rakvere ametikooli ehituspuusepa eriala õpilased ja nende õpetaja Raiko Kaasik paigaldama Rakvere keskväljakule tänavust Rakvere jõuluinstallingut. Täies säras näeme seda aga alles pühapäeval, mil kuuse juures tähistatakse 1. adventi ja süüdatakse jõulutuled.

Sedapuhku on installingu puitkarkassi kokkupanemine hulga lihtsam kui mullu, rääkis Raiko Kaasik. “Kõige keerulisemaks kujuneb ilmselt liikuvate hammasrataste töölepanek,” sõnas ta.

12 mootorite abil liikuvat eri suuruses hammasratast lisavad niigi industriaalse ilmega installatsioonile veel rohkem tööstuslikkust ja sümboliseerivad idee autori, linnakunstnik Teet Suure sõnul tänapäeva kiiret elutempot, aja möödumist ja jõuluootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles