Elu24 video! «Kapist välja» saatejuht Anne Vetik: Zara ja H&M varastavad palju noortelt disaineritelt

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval kell 11.15 jõuab ETV ekraanile saate «Kapist välja» verivärske hooaeg, mis keskendub kodumaisele disainile. Elu24 käis saatega lähemalt tutvumas ja vestles värvika saatejuhi Anne Vetikuga, et uurida, mida teine hooaeg toob, kas eestlasi disainisaade huvitab ning mida kindlasti omale kappi soetada!

«Meil on väga hea meel, et see hooaeg välja tuli ja tundub, et see on parem kui esimene,» rääkis Anne Vetik, et see aasta on saates lisaks moele ka disaini sees. Räägitakse ka ägedatest sisekujundustest, meeste moest, nahast ja lastest.

«Eesti disainis toimub nii palju põnevat, et tundus ülekohtune võtta kampa ainult moekunstnikud. Kõik, mis meie ümber toimub, on visuaalselt moest mõjutatud,» lisas saatejuht, et otsustati haaret laiendada.

Vetiku sõnul on neid palju, kes saadet jälgivad ning disaini ja moe vastu Eestis huvi tunnevad.

Disainisaate «Kapist välja» saatejuht Anne Vetik
Disainisaate «Kapist välja» saatejuht Anne Vetik Foto: Virge Viertek

Lisaks paljastas saatejuht, et kiirmoebrändid nagu Zara ja H&M varastavad hästi palju loomingus noortelt disaineritelt. «Seda on mitmeid kordi ka ära tõestatud ja nad on kaotanud igasuguseid kohtukeisse, niiet ma ei süüdistaks noori ega eesti disainereid vargustes,» selgitas saatejuht, miks võib tunduda moelaval nähtu juba tuttav. «Kindlasti tuleb eelistada kohaliku moodi,» tõi Vetik välja näiteks noored ja andekad moeloojad Gita ja Roberta Eineri.

Vaata videost, kuidas armastab Anne Vetik ise riietuda ning mida soovitab moeteadlikul eesti inimesel oma kappi kindlasti hankida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles