Sassis päev Estonias ehk dirigent kassas ja direktor garderoobis

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ševtšenko
Janne Ševtšenko Foto: Liis Treimann

Estonia teatris algas eilne tööpäev pisut teistmoodi. Teatri solistid, dirigendid ja näitlejad vahetasid kohad piletimüüjate, õmblejate, garderoobiteenindajate ja söögitädidega. Sassis päev on saanud Estonias juba iga-aastaseks traditsiooniks. Päev toob elevust ja annab võimaluse oma kolleegide ametit proovida.

Peaadministraatori laua tagant tervitas endine baleriin ja praegune balletisolistide repetiitor Age Oks. Oma ajutisel tööpostil tundis Oks end hästi. Administraatori päevas tuleb ette palju asjaajamist ja maja peal ringi jooksmist. «On vaja ühte head taskut või kotikest, et kogu aeg telefone ja kaarte kaasas kanda. Proovisaalis neid tavaliselt ei ole,» rääkis Oks.

Usinate õmblejate seas oli ooperisolist Janne Ševtšenko. Et õmbleja töö on väga täpne ja peen, ei olnud talle uudis. «Teen ühe osatäitja kostüümi laiemaks. Õmblemises ma väga algaja ei ole, aga omajagu tegemist on küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles