Pildid ja video: nii valmivad Kalevi jõulumaiused

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalevi kommivabrikus algab vilgas jõulumaiustuste valmistamine septembri alguses ning toimub paralleelselt tavatoodanguga. Tonnide viisi jõulutooteid valmib kolme kuu jooksul.

Kalevi kommunikatsioonijuhi Ruth Rohu sõnul on jõulutoodete prognoositav müügimaht sel aastal ligi 675 tonni, neile lisaks müüakse oluliselt rohkem ka tavatoodanguna valmivaid kaalukompvekke – ligi 150 tonni.

«Lahtist kommi ostetakse selleks, et teha ise pakke ja kingitusi, mistõttu peame ka kaalukommi rohkem tootma, sest on suurem huvi,» kirjeldas ta jõuludega kaasnevat.

Läbi aegade on populaarsed olnud erinevatest kommidest koosnevad pühadekujundusega kommipakid, mida on tänavu plaanis müüa 550 tuhat tükki. Arvuliselt müüakse aga kõige enam 20-grammiseid sussišokolaade, igal aastal üle miljoni tahvli.

«Kallimaid, eksklusiivsemaid kommikarpe ostetakse loomulikult vähem kui tavalisi kommikarpe, aga igale karbile on oma ostja olemas. Oleme püüdnud valiku kokku panna nii, et igaühele oleks võimalik midagi leida – perele, lapsele, äripartnerile jm,» rääkis Roht.

Kokku on Kalevi jõulutoodete valikus sel aastal 41 pühadetoodet: šokolaaditahvlid, kommipakid, piparkoogid, kommikarbid.

Vaata lähemalt galeriist ja videost, kuidas Kalevis jõuludeks valmistutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles