Riigikogu avaldas peaminister Taavi Rõivasele umbusaldust (44)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Riigikogu 63 saadikut avaldasid Rõivasele umbusaldust
  • Keskerakond, IRL ja SDE alustasid võimukonsultatsioone juba täna õhtul
  • Võimuliidu moodustajad leppisid kokku senise välispoliitika jätkus
  • President Kersti Kaljulaid kutsud Kadriorgu parlamendiparteide juhid

Riigikogu avaldas täna umbusaldust Reformierakonna esimehele, peaminister Taavi Rõivasele ning õhtul alustasid Keskerakond, IRL ja sotsid juba koalitsioonikonsultatsioone. Keskerakonna esimees Jüri Ratas, IRLi esimees Margus Tsahkna ja sotside esimees andsid täna õhtul pressikonverentsi, millel kinnitasid, et leppisid kokku senise välis- ja julgeolekupoliitika jätkumises. Uus võimuliit lubab panustada senisest enam välisteenistuse võrgustiku tugevdamisse.

Peaministri umbusaldamise poolt hääletas 63 ja selle vastu oli 28 riigikogu saadikut. Selle otsusega astub tagasi kogu senine valitsus.

Umbusaldusavalduse algatasid esmaspäeval 41 opositsioonisaadikut, kuid nii opositsioonilised Keskerakond, Vabaerakond ja Konservatiivne Rahvaerakond kui ka koalitsiooni kuuluvad Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit teatasid juba teisipäeval, et hääletavad Rõivasele umbusalduse avaldamise poolt. Viiel erakonnal on riigikogus kokku 71 häält.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles