Ilmaennustus: tuisust ja libedusest pole pääsu

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Talvine lähinädal möödub Skandinaavia kohale ulatuva Siberi kõrgrõhkkonna ning seda lõunast ja läänest piiravate tsüklonite visa võitluse tähe all. Uuel kalendrinädalal võivad Atlandi ookeani tsüklonid võidu saavutada ning ilma jälle soojakraadidesse ja vihmaseks pöörata, aga seda on vara veel täie kindlusega öelda. Sel nädalal on oodata palju libedust ja tuisku.

Kolmapäeval valitseb meie ilma keskmega Põhja-Skandinaavias asuva kõrgrõhkkonna lõunaserv. Ukraina kohalt itta liikuva tsükloni mõju Eestini ei ulatu. Ilm on pilves selgimistega, puhub nõrk, rannikul ja saartel mõõdukas ida- ja kagutuul. Kohati sajab veidi lund. Öösel on külma 4–7 ja päeval 1–4 kraadi.

Neljapäeval moodustub uus kõrgrõhukese Lõuna-Soomes. Lääne-Eestis on taevas pilves, Ida-Eestis valitseb vahelduva pilvisusega ilm, kohati võib veidi lund sadada. Puhub mõõdukas idakaarte tuul. Öösel on külma 4–7 ja päeval 1–4 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles