Hannes Võrno kirjutas raamatu Afganistani missioonist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. novembril esitleb populaarne saatejuht, endine kaitseväe staabi- ja sidepataljoni teavituskeskuse ülem Hannes Võrno oma äsjailmunud raamatut «Missioon. Ühe missiooni päevikud». Postimees teeb esitlusest otseülekande.

Viimase 25 aasta jooksul on Eestist käinud sõjalistel missioonidel üle 3500 mehe ja naise. Nende tegemisi on avalikkuse ette toodud palju, kuid nende tundeid, mis missioonil olemisega kaasnevad, siseheitlusi ja suhtedraamasid, mida põhjustab pikka aega kestev suletud süsteemis viibimine – peaaegu üldse mitte. Võrno päeviku, mis oli esialgu mõeldudki vaid tema enda silmadele, avaldamisega saab see suur tühimik täidetud.

Ennast avanud mees on nõrk ja haavatav ‒ nõnda mõtleb suurem osa mehi. Nii jäävadki sisemised võitlused vaid nende endi ja paari väga lähedase inimese teada. Kuid Võrno on otsustanud sellest ringist välja murda ning halastamatult paljastada oma hinges toimunu. Taktitunne ja diplomaatiline kõnepruuk on kõrvale jäetud ning lugejal on harukordne võimalus lasta endale asju otse näkku öelda. Kas ta öelduga nõustub või mitte, see on juba tema otsustada.

Võrno raamatu «Missioon. Ühe missiooni päevikud» esitluse otseülekanne Solarise keskuse Apollo raamatupoest algab Postimehes 3. novembril kell 18.  

Raamatu andis välja kirjastus Maagiline Ruum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles