Hollandist jõudis Türile hinnaline saadetis

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädala alguses jõudis rekaga otse Hollandist Türile kunstmuruväljaku kate, seitse hinnalist rulli ning hulk liimipotsikuid (pildil).

Türi Ganvixi eestvedaja Vitali Gansen ütles, et seda katet on Türi piirkonna jalgpallihuvilised juba kaua oodanud. «Seitsme rulliga katab ära 25 × 40 meetri suuruse väljaku ehk 1000 ruutmeetrit, nagu meil vaja on,» selgitas ta. «Projekt saab teoks koos Eesti jalgpalli liiduga, kes maksab lõviosa rahast, 6800 eurot on Türi valla kanda. Kokku maksab kunstmurukatte vahetus (koos töö, kolmanda põlvkonna kunstmurukatte ja vetruva alusmatiga) 32 800 eurot.»

Töid tegeva Unigrass OÜ juhatuse liige Andrus Kivi selgitas, et vana kunstmurukate on üles võetud ja killustikualus korrastatud. «Killustikualuse peale tuleb spetsiaalne kaks sentimeetrit paks elastsuskiht ja selle peale läheb kunstmurukate, 40 mm paks igati nüüdisaegne jalgpallimuru. Selle sisse omakorda täiteliiv ja kummigraanulid,» selgitas ta. «Vanal kattel elastsuskihti all polnud. Betoon pole võibolla päris õige sõna selle kohta öelda, kuid jalgu lõhkuvalt kõva oli see küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles