TFW/ Vilve Unt toob moelavale kvaliteetkudumid ning uudsed tehnoloogialahendused

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21.oktoobril esitleb Tallinn Fashion Week 2016 raames oma kollekstiooni moelooja Vilve Unt. Tutvustame disaineri käekirja lähemalt!

Moemaailmas toimuvad muutused viitavad kiirmoe mõningasele taandumisele ja nn “slow fashion” toodete tagasitulekule. Vajadus kallima ja ekslusiivsema kudumi järele on olemas: eelkõige toodete järele, mis on hooajaülesed, kuid disainilahendustes uudsed, ning mille puhul kvaliteetsete materjalide kasutus tagab pikema “eluea”. Uuringud näitavad, et moetarbijad kulutavad rõivastele rohkem, kuid ostavad arvuliselt vähem ehk tarbijad eelistavad kallimat “vähem on rohkem” lähenemist. Toota vähem, kuid paremini, muutub peamiseks, selle tunnistajaks on tagasipöördumine üheosaliste nn staaresemete poole.  Tarbija on ise oma stiili kujundaja, mis tähendab, et toimub üleminek moekontseptsioonilt stiilikontseptsioonile. Ka vanem tarbijagrupp, kes on oma mõtteviisilt endiselt väga nooruslik, iseseisev ja iseteadlik, on intelligentne ja ostujõuline Eesti moedisaini moetarbija. Kasvav otsustusvõime ja eneseusaldus mõjutab ostuotsuste tegemist ja esiplaanile tõusevad monotooted, mis on juba kõrgemas hinnaklassis. Kõik need mõtteviisi muutused viitavad kiirmoe tarbimise vähenemisele ja eelistatakse ajas kauakestvamat ja väärtuslikumat toodet.

TFW/ Vilve Unt / Promo
TFW/ Vilve Unt / Promo Foto: promo

Moekollektsiooni PROMENADE kvaliteetkudumite kandmisiga on pikem kui üks hooaeg, kasutatud on kvaliteetseid materjale ja teostuses uudseid tehnoloogialahendusi.

TFW/ Vilve Unt / Promo
TFW/ Vilve Unt / Promo Foto: promo

"Kollektsiooni PROMENADE eest sain auhinna ehk rahvusvahelise zürii poolt tunnustuse: Eesti Disainiauhinnad 2016: Äramärgitud töö, parim elustiili toote disain kollektsiooni PROMENADE eest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles