TFW/ Kirill Safonovi uus campilik moekollektsioon on ainulaadne ilming kunstist ja moest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KIRILL SAFONOV on Eesti Kunstiakadeemia magistrikraadiga disainer, Eesti Moedisaini Liidu liige ja Eesti Tekstiilikunstnike Liidu liige. Kirill tegutseb disainerina juba viimased 16 aastat ja tema esimest kollektsiooni esitleti juba 1999 aastal.

Kirilli erilise käekirjaga loomingut on eksponeeritud näitustel ja erakollektsioonides üle maailma. Viimased kollektsioonid on inspireeritud camp-esteetikast.

XX. sajandi alguses tähendas sõna camp midagi ekstravaganset. Selline esinemine dändina ja peenutsemine oli üheselt mõistetav vaid väljavalitutele, kõikidele teistele tundus see aga maitsetu. Camp hõlmas kõike veidrat ja üleolevat: Versailles parkidest barokkskulptuurideni; Gaudi ehitistest kuni Peter Greenway filmideni. Camp-esteetikat on põhjalikumalt käsitlenud Ameerika kirjanik ja kriitik Susan Sontag. Tema Camp on kategooriline ja isegi esoteeriline ning ei võimalda enda surumist tava-arusaamadesse, vaid see on kättesaadav ainult teatud liiki tunnetuse korral.

Kirill Safonovi uus campilik moekollektsioon on ainulaadne ilming. See on sümbioos kunstist ja moest. Oma loomingus kasutab KIRILL SAFONOV autorilõikeid, aplikatsioone ja erinevaid tikandeid.

Kirill näitab oma loomingut Tallinn Fashion Week 2016 raames reedel, 21.oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles