Kolimisautod, kõrgete lagedega majad ja tohutu bürokraatia

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eesistumist Euroopa Liidus koordineeriv Uku Särekanno eelistab Brüsselis liigelda jalgrattal.
Eesti eesistumist Euroopa Liidus koordineeriv Uku Särekanno eelistab Brüsselis liigelda jalgrattal. Foto: Kristjan Teedema

Seoses Eesti ootamatult varase eesistumisega Euroopa Liidu Nõukogus alustas riigikantselei operatsiooni, mis nõuab paljudelt ametnikelt üleinimlikku pingutust – see tähendab rohkem kui sajale Brüsselisse kolijale korterite üürimist ja Eestis tundmata bürokraatiavoogudesse sukeldumist.

Postimees käis Euroopa Liidu pealinnas ja vestles sinna juba kolinutega, et mõista, mida üldse kujutab endast elu sisseseadmine valdavalt prantsus- ja flaamikeelses ühiskonnas. Ja veel – kuidas toppida üle saja ametniku Guimardi tänaval asuvasse hirmigava arhitektuuriga büroohoonesse, kus varem nautis tubade ruumikust vaid 80 inimest? Koos välisekspertidega käib jutt kokku 210 inimesest. Eelmise nädala lõpu seisuga oli Brüsseli esinduses juba 127 inimest, voog jätkub. Paljud alustavad seal tööd jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles