Reisirongil oli suurel päästeõppusel oma roll

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus Taikses.
Päästeõppus Taikses. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile oli Türi vallas Taikse raudteeülesõidust veidi maad Viljandi poole suur päästeõppus. Oma osa oli selles etendada Elroni reisirongil, mis oli ka päriselt kohal.

Õppuste legendi järgi põrkasid ülesõidukohal kokku rong, ohtlikke aineid vedav veoauto ja kaks sõiduautot. Kokkupõrke tagajärjel paiskus veoauto kraavi ja sellest lekkis ohtlikku ainet. Sõiduautod paiskusid samuti kraavi, inimesed olid deformeerunud masinates lõksus. Vigastatuid oli ka reisirongis.

Teisisõnu mängiti läbi äärmiselt raskete tagajärgedega raudteeõnnetust. Selle korraldaja, Paide vanemoperatiivkorrapidaja Pavel Ivanovi hinnangul läks õppus hästi. «Meie peaeesmärk oli harjutada erinevate ametkondade vahelist koostööd ja seda me saime ka praktiseerida. Kõik juhtumiga seotud ametkonnad olid kohapeal ja aitasid olukorda lahendada,» selgitas ta. «Teiseks soovisime harjutada politseinike, päästjate ja kiirabi tavarutiine ehk tegevusi kannatanute vabastamisest alates.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles