Tartu Linnamaraton võideti võimsa rajarekordiga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raivo Alla ületas varasema rajarekordi rohkem kui nelja minutiga, kui finišeeris täna 5. Tartu Linnamaratoni võitjana ajaga 2:28.09. Poolmaratoni võitis endine laskesuusataja Indrek Tobreluts ja 10 km distantsi Rauno Laumets.

Alla läks juhtima juba stardist, kuid polnud tegelikult lõpuni teadlik, mis aja peale jookseb. «Ei pannud kella käe peale ja jooksin enesetunde järgi,» ütles Alla, kes oli eriti rahul, et suutis tuulistes oludes ja raskel rajal joosta isikliku rekordi lähedase tulemuse. Alla rekord pärineb seejuures eelmisest aastast, kui ta jooksis Rotterdamis 2:27.04.

Teisena lõpetas ajaga 2:34.28 lätlane Jevgenijs Turkins, kolmas oli ultramaratoonar Rait Ratasepp. «Ma ei uskunud, et suudan eelmise aasta aega näidata,» ütles Ratasepp, kes jäi oma eelmisel aasta võidu toonud tulemusele 2:34.40 alla kõigest viie sekundiga.

Naistest oli kiireim maratoonar Jana Treier, kes lõpetas ajaga 3:07.47.

Poolmaratonil napsas võidu endine Eesti parim laskesuusataja Indrek Tobreluts. «19 kilomeetrit oli selline rahulik jooksmine. Aga kui Lossi tänava tõusuni jõudsime, siis oli selge, et tuleb vajutada,» rääkis Tobreluts, kes jooksis pikalt koos Karel Viigipuu, Dimitri Aristovi, Marek Nõmmiga, kuid näitas sellest nelikust viimastel kilomeetritel kõige väledamat jalga.

Tobreluts finišeeris ajaga 1:14.32, teine oli Dimitri Aristov (1:14.35) ja kolmas Karel Viigipuu (1:14.38). Kiireim naine oli lätlanna Ilona Marhele, kes oli finišis suurepärase ajaga 1:18.03, mis andis talle üldarvestuses koguni kuuenda koha.

10 km distantsil võidutses Rauno Laumets, kes sai ajaks 32.29. Ivar Ivanov oli teine ajaga 32.40 ja kolmas lätlane Anatolijs Macuks ajaga 33.46. Kiireim naine oli Olga Andrejeva ajaga 37.58.

Tartu Maratoni Kuubiku tiitli võitis meestest Allar Soo, kes täna lõpetas kõrge 16. kohaga. Ta edestas Sander Linnust, kes täna üllatas kuuenda kohaga ja kindlustas sellega teist kohta. Kolmas koht läks Aimar Hussarile.

Naistest läks Tartu Maratoni Kuubik 2016 tiitel Sille Puhule, kes lõpetas täna ajaga 3:11.26 ja oli sellega paremuselt kolmas naine finišis.

Kokku startis tänasele 5. Tartu Linnamaratonil 3226 inimest. See on ühtlasi ka uus rekord.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles