Keskerakond tagandas Loone peasekretäri ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus vabastas garantiikirjaskandaali tõttu eile ametist peasekretär Oudekki Loone, samuti tegi juhatus ettepaneku korraldada 5. novembril erakorraline kongress, kus praeguse plaani kohaselt peaks esimeheks kandideerima Jüri Ratas. Peasekretäri kohusetäitjaks määrati kunagine riigikogu liige ja sotsiaalminister, praegu riigikogu keskfraktsiooni nõustav ning ka erakonna juhatusse kuuluv Jaak Aab.

«Juhatuse otsus sätestab, et seoses garantiikirjadega tekkinud arusaamatustega ja sealjuures erakonna juhatuse infosulgu jäämisega on erakonna juhatus kaotanud usalduse peasekretär Oudekki Loone suhtes,» teatas erakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Loone ametist tagasikutsumise poolt oli üheksa, vastu oli kolm ja erapooletu oli üks juhatuse liige. Loone jätkamise poolt olid Yana Toom, Erki Savisaar ja Mihhail Kõlvart. Koosolekult puudusid Puki kinnitusel esimees Edgar Savisaar, Olga Ivanova, Siret Kotka ja Kalev Kallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles