Video: kuidas käituks president Mailis Reps liitlasi solvanud poliitikutega?

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe Trehvunksil sai iga presidendikandidaat ette keeruka juhtumi, kus presidendilt oodataks selget reageerimist. Vaata, kuidas lahendaks talle antud olukorra Mailis Reps (Keskerakond).

Ülesanne:

Youtube’i laaditakse üles video kahe mõjuka, välissuhetega tihedalt seotud Eesti poliitiku eravestlusest ühes Tallinna kohvikus. Nende erakonnad kuuluvad valitsuskoalitsiooni. Vestluses nimetavad nad ühe olulise liitlase valitsusjuhti «paksuks lehmaks», teise oma «pajapõhjast leitud juhmakaks». Kolmanda liitlasriigis elavatki nende jutu järgi üksnes alaarenenud inimesed, musternäide olevat nende Tallinnas resideeriv suursaadik. Nad tsiteerivad vastastikku ka väidetavalt Eesti diplomaatidelt kuuldud halvustavaid hinnanguid liitlaste konkreetsete tippametnike ja poliitika kohta. Selle põhjal kujuneb Eesti liitlastel kahtlus, et küsimus pole vaid kahe veinivines poliitiku ülemäära mahlakas vestluses, vaid see iseloomustab laiemalt Eesti ametnike ja poliitikute suhtumist liitlastesse ning diplomaatilist kultuuri. Solvumine kõnealuste riikide pealinnades on ilmselge. Seejuures on vestlus selles videos piisavalt naljakas, kohati lausa elukutselise koomiku vääriline, et seda levitatakse meedias usinalt – mis muidugi lisab kokkuvõttes vaid õli tulle.

Kuidas tegutsete ja milliseid avalikke sõnumeid annate Teie presidendina kirjeldatud oludes?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles