Narva koolitüdruku Darja tapja on tabatud (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei ja prokuratuur teevad täna teatavaks kogu suve kiivalt hoitud saladuse: nad on lahendanud Narva koolitüdruku Darja tapmise.

Pärast ligi pool aastat kestnud pingutusi pidas politsei kinni kaks noormeest, kellest üht kahtlustatakse 14-aastase Darja tapmises ja teist teo varjamises. Väidetavalt peeti noormehed kinni juba suve alguses, kuid avalikkuse informeerimine seisis aktiivsete uurimistoimingute taga.

Sillamäelt pärit 14-aastane koolitüdruk Darja jäi kadunuks eelmise aasta 4. detsembril. Narva Kreenholmi gümnaasiumis õppides Narvas vanaema juures elanud Darja ehk Daša surnukeha leidsid tema lähedased viis päeva hiljem Pähklimäe terviseraja kaugemast otsast. Tüdruku kodust jääb see koht umbes kahe kilomeetri kaugusele.

Paik, kus väliste vägivallatundemärkideta Darja surnukeha lebas, oli terviserajast umbes 50 meetrit eemal üksikus kohas. Juhuslikult ei saanud tütarlaps sinna üksi kuidagi sattuda. Nii hakkas politsei taga otsima inimest, kes pidi surnud tüdrukuga seal koos olema. Enne surma endast vanemate noormeestega suhtlema hakanud tüdruk oli nendega kohtunud ka oma kadunuks jäämise päeval.

Ehkki Viru ringkonnaprokuratuur algatas Darja surmaga seoses kriminaalmenetluse ebaseadusliku vabaduse võtmise asjus, töötasid uurijad algusest peale teadmisega, et sisuliselt on tegu tüdruku tapmisega.

Kuna avalikkusele olid teadmata ka mitu aastat varem Narvas tapetud väikese Varvara surma asjaolud, hakkas linna rahvas neid kahte sündmust omavahel seostama.

Väidetavalt oli uurijatel Darja juhtumi puhul algusest peale sihikul kolm-neli noormeest. Välistamaks kahtlusaluste ettearvamatuid käike, ei avalikustatud Darja surma tegelikku põhjust. Surma põhjuse määramiseks kutsuti pärast lahanguekspertiisi kokku eraldi spetsialistide konsiilium.

Nüüd on uurijad lõpuks valmis informeerima avalikkust Darja surma asjaoludest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles