Video: politsei avastas roolist isa süles istunud väikese tüdruku

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liikluspolitseinikud märkasid eile Harjumaal Rae vallas liiklusreidi tehes, et sõiduautot juhtiva mehe süles istub väike tüdruk, kes hoiab rooli. «See vahejuhtum võttis liikluspolitseinikud sõnatuks,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe.

«Juht ise oli turvavööga kinnitatud. Olgugi, et lapsevanem mõistis oma eksimust, jääb paratamatult mulje, et ta ei mõelnud võimalikele tagajärgedele, mida selline tegevus kaasa võinuks tuua,» sõnas Kullamäe.

«Ootamatu pidurduse korral oleks laps võinud jääda isa ja rooli vahele või lennata sootuks auto esiklaasist välja. Kui kokkupõrke korral oleks avanenud turvapadi, siis saanuks laps suuretõenäosusega surmavaid vigastusi,» selgitas Kullamäe võimalikke stsenaariumeid õnnetuse korral.

Ta tuletab meelde, et autos ei tohi last süles hoides sõidutada. «Nii väike laps, keda ei ole võimalik tema pikkuse tõttu nõuetekohaselt kinnitada turvavööga, oleks pidanud istuma turvatoolis,» sõnas Kullamäe.

Üleüldiselt on Kullamäe sõnul pilt aga aina paremaks läinud ning neid juhte, kes turvavarustust ei kasuta, kohtab üha harvemini. «Sageli on nendeks nn vanakooli mehed, kel seljataga aastakümnetepikkune sõidustaaž ning kes pole harjunud turvavööd kasutama või juhid, kes endi sõnul sõidavad lühikesi otsi,» ütles ta.

«Ent veel enam šokeerivam oli eilne juhtum, kus lapsevanem seadis lisaks endale ohtu ka oma lapse, andes sellega ühtlasi väga valet eeskuju. Ei ole vahet, kui pikka vahemaad sõidetakse või kui suur on kiirus, enda ja kaasreisijate nõuetekohane turvavööga kinnitamine peaks olema automaatne tegevus enne iga sõidu alustamist,» lisas politseileitnant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles