Galerii ja video: mehhiklased marssisid geiabielu toetuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samasooliste abielu toetajad korraldasid eile Mehhiko pealinnas Mexico City`s protestimarsi, et vastata sellega päev varem toimunud kooselu vastaste üritusele. 

«Mina austan sinu perekonda, sina austa minu oma,» seisis linna peakatedraali juurde kogunenud meeleavaldajate siltidel. Linna kardinal Norberto Rivera Carrera eitas aga, nagu olnuks kirik päev varasema abieluvastaste protestide taga – ehkki selle korraldajaks oli katoliiklik organisatsioon nimega Rahvusrinne Perede Eest.

Samasooliste abielu on Mehhikos legaalne Mexico City`s ja veel kolmes osariigis. Üleeilses marsis selle vastu olevat Rahvusrinde sõnul osalenud 300 000 inimest, kohaliku meedia hinnangul olevat tegelik number märgatavalt väiksem. Hoolimata kirikupoolsetest väidetest võis nende hulgas näha ka preestreid.

Rahvusrinne on nimetanud oma eesmärgiks «ühiskonna ergutamist perekonna ning mehe ja naise vahelise loomuliku abielu kaitseks». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles