Männiku karjääri sõitnud maasturisse lõksu jäänud 25-aastane naine uppus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Saku vallas asuvasse veega täitunud Männiku karjääri vajus täna õhtupoolikul maastur. Autosse kinni jäänud 25-aastane naine uppus.

Pühapäeva õhtul kella 17.15 ajal tegi seltskond noori inimesi, kel kaasas 5-aastane laps, Männikul Raku järve taga asuvate karjääride ja metsade vahel lõbusõitu. Sõidukiks oli ümberehitatud kaheukseline maastur, mis mõeldud just liivas ja maastikul liikumiseks.

Piirkonnas pole mingit asustust, on väikesed ja veel väiksemad kruusa-ja liivateed, kus tavaline sõiduauto kergesti kinni võib jääda. Rohelisel maastikuautol kõrgele tõstetud kere ja hiiglaslike ratastega polnud aga mingeid raskusi paksust pehmest liivast läbimurdmisega. Nii sõitis seltskond ka ühe väiksema karjääri kõrgele kaldanõlvale.

Mis täpselt juhtus, pole esialgu veel selge. Politsei esialgse info kohaselt tekkis autol probleem juhitavusega ja auto vajus järsult kaldapealselt sügavasse vette.

Kaheukselist autost pääses välja neli inimest - kolm täiskasvanut ja viieaastane laps. Paraku ei pääsenud auto tagaistmelt välja 25-aastane naine, kes jäi veega täitunud sõidukisse lõksu.

«Kõik ülejäänud said ilusti välja, aga tagaistmele jäi üks naine, kes ise ei saanud välja ja keda ka kaaslastel ei õnnestunud päästa,» nentis Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Kui veest pääsenud seltskond õnnetusest teada andis, sõitsid kohale päästjad, politseinikud ja kiirabi. Auto oli täielikult vee alla kadunud. Esialgu püüdsid naiseni jõuda pinnaltpäästjad, kuid asjatult. Oli selge, et naist päästa ei õnnestu. Õnnetuse üle elanud inimesed viidi haiglasse toibuma.

Sündmuspaik. Tuuker läheb vette autot otsima. Foto:
Sündmuspaik. Tuuker läheb vette autot otsima. Foto: Foto: Mihkel Maripuu

Kella seitsme ajal saabusid tuukrid, kes leidsid sõiduki üles ja tuvastasid, et see on katuse peal. Naist ei suutnud tagaistmelt kätte saada aga nemadki.

Kell on 22. Lõpuks õnnestub päästjatel auto veest välja tõmmata. Foto:
Kell on 22. Lõpuks õnnestub päästjatel auto veest välja tõmmata. Foto: Foto: Mihkel Maripuu

Saku päästekomandol õnnestus auto koos selles olnud laibaga veest kätte saada õhtul kella 22 ajal. Kiirabi tuvastas naise surma.

Politsei teatel oli autot juhtinud 27-aastane mees kaine. Õnnetuse asjaolud on väljaselgitamisel.

Auto, millega seltskond traagiliselt lõppenud lõbusõitu tegu. Foto:
Auto, millega seltskond traagiliselt lõppenud lõbusõitu tegu. Foto: Foto: Mihkel Maripuu
Copy
Tagasi üles