Politseimuuseumis näidati veekahureid (1)

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Rakveres Eesti politseimuuseumis korraldatud liikluspäeval näitasid Põhja prefektuuri kiirreageerijad veekahuritega varustatud sõidukit, mis on mõeldud rahvarahutuste laiali ajamiseks.

Kuigi masinat nimetatakse lihtsalt veekahuriks, on sel peal kolm „toru”: kaks katusel ja üks ees. Veekahuri komandör Enn Masing rääkis, et Mercedes päästesõiduk on Austrias ehitatud võimsamaks. Masinal on kuus tonni vett, millesse saab vajadusel segada gaasi, värvainet ja vahtu.

Võimas juga viib inimestel jalad alt. Politseimuuseumi hoovis võisid kõik veenduda, kuidas veekahurid kolmele raskele tünnile tuule alla tegid. Sõiduki sisse inimesi ei lubatud.

Veekahuritega varustatud masin on igati metalli ja võredega kaitstud. Peal on ka isekustutussüsteem, mis lubab sõiduki süttimise korral leeke kustutada nii pealt kui ka alt.

Rehvide sees on plastvõre. Selle toel saab rehvide purunemise korral sõita sadakond kilomeetrit. Maksimaalne kiirus on sõidukil 100 kilomeetrit tunnis.

Sõiduki ees on tugev metallplaat, millega saab teel olevaid takistusi rammida. Näiteks medtallaeda puruks sõita.

Seni on seda aukartust äratavat masinat kasutatud ainult treeningutel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles