Meeleavaldajad sulgesid Londoni City lennujaama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühenduse Black Lives Matter (Mustanahaliste elud loevad) protestijad aheldasid end täna Londoni lennujaama stardirajale kokku, nii et kuue tunni jooksul lennud tuli ümber suunata.

Politsei kutsuti ühe lennurajaga London City Airportile kell 5.40 hommikul teatega, et protestijad püstitasid kolmjala ja aheldasid end selle külge.

«Politseinikud pidasid protestijatega läbirääkimisi ja spetsialistid tulid kohale protestijaid ahelaist vabastama,» öeldi avalduses.

Meeleavaldajaid hakati minema toimetama kell 9.30, aga lõplikult vabanes lennurada alles kell 11.30.

Protesti eesmärgiks oli ka juhtida tähelepanu majandusliku ebavõrdusele lennujaama kasutajate ja Londoni idaosas elavate inimeste vahel, kus lennujaam asub.

Politsei pidas kinni üheksa inimest.

Aktsiooni eest võttis Twitteri vahendusel vastutuse ühendus Black Lives Matter, kelle sõnul juhiti sellega tähelepanu keskkonnamõjudele, mida Suurbritannia tegevus mustanahalistele inimestele avaldab.

7/10 kliimamuutuse tõttu kõige enam kannatavatest riikidest asub Sahara-taguses Aafrikas, öeldi avalduses.

Ühendus lisas, et protesti eesmärgiks oli ka juhtida tähelepanu majandusliku ebavõrdusele lennujaama kasutajate ja Londoni idaosas elavate inimeste vahel, kus lennujaam asub.

London City Airporti lennud suunati ümber Southendi ja Gatwicki lennuväljale.

Lennuväli asub Londoni kesklinnast idas endisel sadamaalal ning sealt stardivad lühemad lennud Suurbritanniasse ja mandri-Euroopasse. Möödunud aastal teenindati nelja miljonit reisijat, kellest suurema osa moodustasid ärireisijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles