Iraagi pealinnas hukkus pommiplahvatuses vähemalt seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi pealinnas Bagdadis plahvatas esmaspäeva hilisõhtul autopomm, surma sai vähemalt seitse ja vigastada 15 inimest, teatas politsei.

Plahvatus kärgatas Karrada linnajaos veidi enne keskööd ja süütas põlema lähedalasuvad poed. Kohaliku politseikoloneli sõnul toimetati haavatud lähedalasuvasse Abdel Majidi haiglasse.

Sealsamas lähedal kärgatas plahvatus ka juulikuus, mil surma sai pea 300 inimest. Tegemist oli kõige ohvriterohkema terrorirünnakuga Bagdadis läbi aegade.

Siseministeerium kinnitas esialgset ohvrit arvu.

Rünnaku eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) ja teatas, et korraldas samal ajal veel teisegi plahvatuse šiialinnajaos Shaabis, kus surma sai üks ja haavata viis inimest.

Iraagi väed võivad vallutada riigi suuruselt teise linna Mosuli pühasõdalastelt tagasi veel sel aastal, ütles eelmisel nädalal USA keskväejuhatuse (CENTCOM) ülem Joseph Votel. Iraagi julgeolekujõud on koalitsiooni toetusel juba alustanud ettevalmistavaid operatsioone Mosuli ümbruses ning vallutanud tagasi linna lähistel asuvaid külasid ja rajatisi.

Kindrali sõnul kujuneb lahing Mosuli pärast raskeks ning IS-i võitlejad jätavad linna lugematu arvu pomme ise tsiviilelanike taha varjudes.

Süürias üritavad koalitsiooni toetatud kohalikud jõud läheneda Raqqale, IS-i väljakuulutatud kalifaadi de facto pealinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles