Galerii ja video: brasiillased avaldasid uue presidendi vastu meelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias avaldasid kümned tuhanded inimesed eile meelt uue presidendi Michel Temeri valitsuse vastu ning toetasid endist riigipead Dilma Rousseffi.

Brasiilia senat mõistis kolmapäeval häältega 61 poolt ja 20 vastu Rousseffi süüdi eelarvega manipuleerimises ja tagandas ta ametist. Uueks presidendiks vannutati senine asepresident Temer.

Meelevalduse korraldajad nimetasid Temeri presidendiks saamist riigipöördeks. Nende väitel kogunes São Paulos Paulista prospektile ligi 100 000 protestijat, kellest paljud kandsid plakateid «Välja Temer» ja «Koheseid otsevalimisi!».

Protest lõppes demonstrantide ja politsei kokkupõrgetega, mille käigus lasid korrakaitsjad käiku gaasipommid.

Temer, kes sõitis eelmisel nädalal pärast ametisse vannutamist Hiinasse G20 tippkohtumisele, ütles, et protestide taga on väiksearvulised rühmitused ja «kiskjad».

Opositsioon lükkas Temeri väited tagasi. «Brasiilia riigipöörde president ütles, et meie demonstratsioonile tuleb 40 inimest. Need 40 inimest on siin – meid on Paulista prospektil juba peaaegu 100 000,» ütles ühe meeleavalduse korraldamises osalenud rühmituse liige Guilherme Boulos.

Meeleavaldus korraldati pärastlõunal, et mitte häirida paraolümpiamängude tõrviku teekonda.

Viimased algavad 7. septembril Rio de Janeiros, kus avaldas pühapäeval Temeri vastu meelt umbes 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles