Video: Paldiski Põhjasadamas puhkes suur tulekahju

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paldiski Põhjasadamas põles mitmesaja meetri suurune laohoone. Nüüdseks on tulekahju kustutatud. Inimesed teadaolevalt viga ei saanud, küll aga levis üle linna paks suits.

Päästeamet teatas esmaspäeva varahommikul, et tulekahju sai Põhjasadamas kustutatud kella 5.38ks.

Olukord Paldiskis pärast tulekahju
Olukord Paldiskis pärast tulekahju Foto: Sander Ilvest

Päästjate peamine eesmärk oli kaitsta tule leviku eest teisi sadama territooriumil asuvaid hooneid, see ka õnnestus. Põlev hoone sai tulekahjus tõsiseid kahjustusi. Kustutustöödel osalesid Paldiski, Keila, Lasnamäe, Kesklinna, Lilleküla, Nõmme, Pirita ja Risti päästjad ning päästetehnika, samuti Lohusalu ja Padise vabatahtlikud päästjad ning päästetehnika. Kohal olid veel kiirabi ja politsei, päästetöid juhtis vanemoperatiivkorrapidaja.

Tulele pandi piir kella 1.08ks, põleng kustutati kella 5.38ks. Põlengu tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Põlengust levinud suitsupilv on Paldiski linna kohalt sisuliselt kadunud. Keegi teadaolevalt viga pole saanud. Hoiti ära tule levik naaberangaaridele.

Eile õhtul kell 21.13 teatati päästeametile suurest tulekahjust Paldiski Põhjasadamas, kus oli süttinud mitmesaja meetri suurune laohoone.

Tulekahju Paldiski Põhjasadamas
Tulekahju Paldiski Põhjasadamas Foto: Eero Vabamägi

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul oli tegu kõrgeima astme väljakutsega. Päästjate saabudes põles sadama territooriumil tsaariaegne laohoone, mõõtmetega 60x14 meetrit.

Pärast mitmetunnist kustutamist olid kohalike sõnul endiselt suured leegid hoonest väljas, hoones kõlas ka plahvatus.

Postimehe lugeja sõnul levis üle Paldiski paks hingemattev suits.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul hoiustati põlevas laohoones värve, diiselkütust, elektritarvikuid ja -juhtmeid. Mürgise suitsu tõttu soovitas päästekeskus inimestel uksed-aknad sulgeda. Teadaolevalt keegi suitsu tõttu kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles