Plahvatus hävitas Facebooki satelliidi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Kennedy kosmosekeskuses.
Plahvatus Kennedy kosmosekeskuses. Foto: youtube.com

Eile Floridas Kennedy kosmosekeskuses toimunud SpaceX raketi plahvatuses hävis ka satelliit, mis pidi orbiidile jõudma, vahendab CNN.

Rakett pidi kandma satelliiti nimega Amos 6, mida oleks hakanud kasutama Facebook (FB, Tech30) interneti levitamiseks Aafrikas, Lähis-Idas ja Euroopas. Satelliidi omanik oli Iisraeli firma Spacecom.

«Ma olen sügavalt pettunud, et SpaceX-i stardiõnnetus meie satelliidi hävitas,» sõnas Facebooki juht Mark Zuckerberg. Ta lisas, et satelliit oleks võimaldanud ühenduvust nii paljudele üle kahe mandri.

Zuckerbergi sõnul on neil ka muid tehnoloogilisi lahendusi, mis aitavad inimesi ühendada: «Me jätkame tööga, kuni realiseerime võimalused, mida satelliit oleks pakkunud.»

Enne eilset plahvatust oli SpaceX NASA-ga ühendust võtnud, et kasutada tulevasteks startideks teist stardiplatvormi. SpaceX soovis antud platvormi uuendada.

NASA kompleks plahvatusest kahjustada ei saanud ning plahvatus ühtegi planeeritud lendu ei mõjutanud.

SpaceX üritab muuta kosmoselendude maailma töötades välja rakette, mis maanduksid püstiasendis, et neid saaks kohe uuesti kasutada. Nende raketid pole inimesi veel kosmosesse saatnud, kuid said NASAlt heakskiidu USA astronautide kandmiseks tulevikus. SpaceX peaks saama lennuvalmiduse sertifikaadi järgmise aasta lõpus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles