Briti kohus saatis eestlasest juveeliröövli pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi Leedsi kohus saatis pikaks ajaks vangi eestlasest juveeliröövli, kelle osalusel rööviti ligi 1,3 miljoni euro väärtuses kelli, edastas telekanal ITV.

Leedsi kohus mõistis 40-aastase Raigo Malmi süüdi osalemises juveelipoe Berry’s röövimises möödunud aasta 24. märtsil ning karistas meest 19-aastase vangistusega.

Eelmise aasta detsembris karistas Leedsi kohus kolme eestlast, kes osalesid samas röövis ning lisaks järgmisel päeval Londonis ka kauplust Watches of Switzerland.

Leedsi juveelipoest said mehed saagiks 935 000 naela ehk ümberarvutatult umbes 1,33 miljoni euro väärtuses kellasid.

Eelmise aasta detsembris mõistis Leedsi kohus toona 44-aastase Alar Kajuranna, 26-aastase Rainis Kilki ning 30-aastase Taimar Uibopuud süüdi röövimises relva ähvardusel ning karistas Kaljuranda 15-aastase ning Kilki ja Uibopuud võrdselt 18-aastase vangistusega.

Alar Kaljurand, Rainis Kilk ja Taimar Uibopuu.
Alar Kaljurand, Rainis Kilk ja Taimar Uibopuu. Foto: Suurbritannia politsei

Turvakaamera salvestuselt on näha, kuidas parukat kandev Kaljurand sisenes Leedsi kauplusesse ning relvaga ähvardades sundis töötajaid ning turvamehi taganema. Seejärel sisenesid kauplusesse Kilk ja Uibopuu, kes lõhkusid haamritega vitriinid.

Kui röövlid kauplusest lahkusid, pidasid kolm möödakäijat Uibopuu kinni ja andsid ta politseile üle. Kohtunik tunnustas kolme meest ning määras igale neist 750 naela (ümberarvutatult umbes 1068 euro) suuruse preemia. Sama suure preemia sai ka turvatöötaja, kes takistas röövi Londonis.

Loe lisaks: Briti politsei avalikustas uued videokaadrid eestlastest röövlite tegevusest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles