Pildid ja video: Jaapanit tabanud orkaanis hukkus vähemalt üheksa inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani põhjaosa tabas orkaan Lionrock, mille tõttu kaotas elu üheksa eakate hooldekodu elanikku, kelle elukoha paduvihmast tingitud tulvavesi üle ujutas.

Iwate prefektuuri päästeameti esindaja Takehiro Hayashijiri kinnitas eakate hukkunute leidmist, kuid lisas, et päästjad ja politsei uurivad läbi ka teised üleujutuspiirkonna hooned, kuna võib olla veel hukkunuid, edastab abcnews.go.com.

Hayashijiri teatel ei ole hukkunute nimed ja vanus veel teada, nende hooldajaid otsitakse.

Jaapani ringhäälingu andmetel elavad Iwate prefektuuri hooldekodus dementsed isikud ning Iwates asuvast väikelinnast leiti veel kaks surnukeha, kuid päästjad ei ole seda kinnitanud.

Jaapani ja teiste riikide meedias levivad fotod, millel on näha eakatekodu mäeküljelt koos vihmaga alla voolanud mudast ja puidujäänustest ümbritsetuna.

Jaapani valitsus lubas teha kindlaks, kui suur on katastroofipiirkonnas kahju ja sealseid elanikke rahaliselt toetada. Orkaanipiirkonnas on lisaks päästetöötajatele abistamas ja ala puhastamas sõdurid.

Uudisteagentuuri Kyodo News teatel mõjutas orkaan elu lisaks Jaapani põhisaarele ka Hokkaido saarel, kus paljud elanikud jäid tugeva tuule ja vihma tõttu hoonetesse lõksu.

Orkaan Lionrock mõjutas alasid, mida tabas 2011. aasta maavärina järgselt tekkinud tsunami. Päästjate sõnul sai põhjas asuvates Aomori, Akita ja Miyagi prefektuurides vigastada vähemalt kolm inimest.

Jaapani päästeamet evakueeris looduskatastroofi piirkonnast üle 170 000 inimese, kellest 38 000 oli Ofunatost ning rohkem kui 10 000 majapidamist on elektrita, kuna tugev tuul räsis ja kahjustas elektriliine.

Lionrock maabus Jaapanis 500 kilomeetri kaugusel pealinnast Tokyost Ofunato linna lähistel. Meteoroloogide teatel on tegemist Jaapani põhjaosa tabanud esimese orkaaniga alates 1951. aastast, mil Jaapanis hakati orkaane dokumenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles